Capra advocaten Is deze mail niet goed leesbaar? Klik dan hier
 
capra werkt in het publieke domein
 

Capra Concreet juli 2018

In deze editie   Het komt voor: ontslag op staande voet vlak voor de al afgesproken einddatum van de arbeidsovereenkomst. Hoe kijkt een rechter naar een dergelijk ontslag? Martijn Steuten beschrijft een aantal situaties. Fatou Tevette gaat in twaalf vragen en antwoorden in op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Eliza Christiaansen bespreekt twee uitspraken over grensoverschrijdend handelen van docenten. Wilt u zich goed voorbereiden op de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren? Meld u dan aan voor de leergang Arbeidsrecht, of voor een andere cursus van de Capra Academie. We wensen u een prettige zomer.
 

Ontslag op staande voet zes dagen voor einde van de arbeidsovereenkomst

Martijn Steuten De afspraken zijn gemaakt, het einde van de arbeidsovereenkomst is in zicht. Desondanks loopt een discussie over klanten tussen werkgever en werknemer uit de hand en verleent de werkgever aan de werknemer zes dagen
voor de afgesproken einddatum ontslag op staande voet. De werknemer legt zich er niet bij neer. Martijn Steuten bespreekt het arrest.
 
 

De Capra Academie en Normalisering van het ambtenarenrecht

Op 1 januari 2020 treedt naar alle waarschijnlijkheid de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren in werking. Dat klinkt ver weg, maar is dichterbij dan u denkt. Met het cursusaanbod van de Capra Academie bereidt u zich goed voor op het arbeidsrecht voor ambtenaren. Tijdens de cursus Inleiding arbeidsrecht maakt u kennis met het civiele arbeidsrecht en de belangrijkste ins en outs. Na het volgen van de Leergang arbeidsrecht bent u volledig op de hoogte van het arbeidsrecht en kunt u de juridische kaders ook echt toepassen.
 
 

Capra Advocaten neemt deel aan CKC Congres HRM in de zorg op 18 september

Op dinsdag 18 september 2018 vindt het CKC Congres 'HRM in de zorg' plaats, in ’s-Hertogenbosch (Congrescentrum 1931). Capra Advocaten verzorgt dan een workshop over de arbeidsrechtelijke aspecten van wendbare zorgorganisaties. Aan de hand van een casus bespreken we de juridische kaders die gelden bij het wijzigen van de organisatie(structuur). Daarbij wordt onder meer ingegaan op de rol van de medezeggenschap. Meer informatie over dit seminar vindt u op https://www.hrmindezorg.nl.
 

Minister schort invoering verplicht lerarenregister op

Eliza Christiaansen Op 1 juli 2018 zou de verplichting ingaan dat leraren zich moesten inschrijven in het lerarenregister. Minister Slob besloot op 11 juni om de invoering van het register op te schorten.
 
 

Kennisbijeenkomst Een beetje integer bestaat niet

Hoffmann bedrijfsrecherche en Capra Advocaten organiseren op 11 september 2018 gezamenlijk een kennisbijeenkomst over niet-integer gedrag van medewerkers. Aan de hand van een voorbeeld volgt een praktische aanpak bij een vermoeden van integriteitsschendingen.
 
 

Terugblik Zorgseminar ‘Intimidatie op de werkvloer vanuit arbeidsrechtelijk perspectief’

Op dinsdagmiddag 19 juni 2018 vond het Capra Zorgseminar ‘Intimidatie op de werkvloer vanuit arbeidsrechtelijk perspectief’ plaats. Tijdens dit seminar besteedden verschillende sprekers aandacht aan het onderwerp intimidatie, de mogelijke vervolgstappen en de arbeidsrechtelijke consequenties. Duidelijk werd dat bij een vermoeden van intimidatie adequaat en zorgvuldig handelen van de werkgever van groot belang is, waarbij ook oog moet zijn voor enkele gezondheidsrechtelijke aspecten. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neemt u dan contact op met onze specialisten.
 
 

De AVG in twaalf vragen

Fatou Tevette Op 25 mei 2018 trad de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De AVG regelt hoe u omgaat met persoonlijke gegevens en wat u doet om deze te beschermen. Fatou Tevette bespreekt in twaalf vragen en antwoorden de invoering van de AVG en gevolgen voor uw organisatie.
 
 

Ontbijtsessie 'Kennis met croissants' over actualiteiten arbeidsrecht

Op donderdagochtend 13 september bent u van harte welkom bij de ontbijtsessie Kennis met croissants in Groningen. Tijdens deze kennisbijeenkomst hoort u het laatste nieuws rondom het arbeidsrecht.
 
 

Een veilige schoolomgeving? Twee uitspraken

Eliza Christiaansen In april 2018 volgden kort na elkaar twee rechtbank-uitspraken over grensoverschrijdend handelen door docenten. Hoewel de ene uitspraak afkomstig is van de bestuursrechter en de andere van de kantonrechter,
geven zij een mooi beeld van wanneer de grens wel en niet wordt overschreden en aan welk optreden het schoolbestuur in zulke situaties verstandig doet.
 
 
Capra Concreet wordt op de website geplaatst. Klik hier voor het archief.

Met vriendelijke groet,
Capra Advocaten
 
 

Volg Capra Advocaten

Linkedin Twitter
 
Uitgesproken  

Klimaatbeheersing

Pieter Joost Schaap
In deze Uitgesproken bespreekt Pieter Joost Schaap de zaak van een gemeenteambtenaar die claimde ziek te worden door het klimaatbeheersingssysteem van het gemeentehuis.
 
 

Nieuwsbrief zorg

Capra Zorg
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de sector zorg? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Capra Zorg.
 
 

Cursus Inleiding ambtenarenrecht en leergang Ambtenarenrecht

Ook al komt de verwachte invoeringsdatum van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren steeds dichterbij, het ambtenarenrecht blijft actueel. Op 20 september 2018 organiseert de Capra Academie de eendaagse cursus Inleiding ambtenarenrecht . Tijdens deze cursus krijgt u een gedegen eerste overzicht van het ambtenarenrecht. Bent u op zoek naar verdieping? Dan biedt de Capra Academie de leergang Verdieping ambtenarenrecht aan. Aan het einde van deze leergang heeft u een praktisch houvast voor het nemen van rechtspositionele beslissingen maar vooral voor het verkrijgen van inzicht in de gevolgen van die beslissingen.
 

Nieuwsbrief onderwijs

Capra Zorg
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de sector onderwijs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Capra Onderwijs.
 
 
Agenda  

Binnenkort

11 september 2018: Cursus Actualiteiten en verdieping WIA
11 september 2018: Kennisbijeenkomst Een beetje integer bestaat niet
13 september 2018: Ontbijtsessie Kennis met croissants in Groningen
20 september 2018: Cursus Inleiding ambtenarenrecht
20 september 2018: Cursus Inleiding arbeidsrecht
25 september 2018: Start leergang Arbeidsrecht
11 oktober 2018: Start leergang Verdieping ambtenarenrecht (in totaal zes dagdelen

 
 
 
 
 
 
 






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*