Capra advocaten Is deze mail niet goed leesbaar? Klik dan hier
 
capra werkt in het publieke domein
 

Capra Concreet maart 2017

Deze maand   In deze Capra Concreet leest u waarom het belangrijk is dat u een goede bedrijfsarts heeft. Ook bespreken we een aantal tuchtrechtzaken over bedrijfsartsen. Professor mr. Aart Hendriks schetst de ingewikkelde arbeidsverhoudingen in de zorg. Jacobien Frederix-Gianotten schrijft over de veranderingen in de Wet normering bezoldiging Topfunctionarissen. En in de rubriek Uitgesproken geeft Pieter Joost Schaap een voorbeeld van een huishoudelijke hulp die een kostbare aangelegenheid wordt.
 

Overzicht van recente tuchtrechtspraak over de bedrijfsarts

Mark van de Laar  
 
Een werkgever moet zich ervan vergewissen of een bedrijfsarts juist heeft gehandeld. Hij mag de adviezen niet klakkeloos overnemen. Fouten van de bedrijfsarts worden namelijk toegerekend aan de werkgever. Mark van de Laar beschrijft een aantal tuchtrechtzaken waarin het handelen van de bedrijfsarts wordt beoordeeld.
 
 

Arbeidsverhoudingen in de zorg, hoe complex kan het zijn

Regels sluiten soms in het geheel niet aan bij de praktijk. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de wettelijke regels over arbeid in de zorg. Professor mr. Aart Hendriks geeft in dit artikel een aantal voorbeelden van deze knelpunten.
 
 

20 maart 2017: Capra Zorgcongres ‘Eén jaar Wkkgz’

Op 20 maart 2017 organiseert Capra Advocaten het Zorgcongres ‘Eén jaar Wkkgz’ in het Jeroen Bosch ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Meer informatie over dit congres vindt u op www.capra-zorgcongres.nl. Aanmelden kan tot 15 maart a.s.
 
 

Nieuwe ambtenaren: welkom bij de club

Marien Korevaar  
De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren heeft ook gevolgen voor werknemers die nu nog geen ambtenaar zijn. In een artikel in HR Overheid heet Marien Korevaar medewerkers van onder andere De Nederlandsche Bank en het UWV welkom als ambtenaar. Ook geeft hij aan wat deze nieuwe status met zich meebrengt.
 
 

Wet normering bezoldiging Topfunctionarissen: wijzigingen per 1 januari 2017

Jacobien Frederix-Gianotten  
 
Op 1 januari 2017 wijzigde de Wet normering bezoldiging Topfunctionarissen. Voor de zorgsector geldt nog een specifieke regeling. Jacobien Frederix-Gianotten geeft een overzicht van de belangrijkste veranderingen.
 
 

Kennisbijeenkomsten

Capra organiseert de komende periode weer verschillende kennisbijeenkomsten. Op 16 en 28 maart organiseren we bijeenkomsten voor de waterschappen over de SAW 2016. Op 13 april verzorgen Capra Advocaten en PROambt in Zwolle een kennisbijeenkomst over het Generatiepact.
 
 

Het lerarenregister: een papieren tijger?

Paula Berends-Schellens  
De Eerste Kamer ging akkoord met de stapsgewijze invoering van het lerarenregister en het registervoorportaal. Volgens Paula Berends-Schellens geeft een register slechts beperkte informatie over de vakbekwaamheid van een docent.
 
 

Een vakbekwame zorgcoördinator gaat over de schreef

Een docent is jarenlang in dienst bij het ROC Zadkine. In 2011 werd hij zorgcoördinator. Een aantal studentes diende een klacht in vanwege grensoverschrijdend gedrag. Hierop volgde het ontslag van de zorgcoördinator die op papier aan alle eisen voldeed.
 
 
Capra Concreet wordt op de website geplaatst. Klik hier voor het archief.

Met vriendelijke groet,
Capra Advocaten
 
 

Volg Capra Advocaten

Linkedin Twitter
 
Uitgesproken  

De hulp in de huishouding

Pieter Joost Schaap
Een wat oudere dame heeft behoefte aan wat huishoudelijke hulp. Haar buurvrouw heeft al een tijdje een hulp afkomstig uit Indonesiƫ. Die hulp komt maar wat graag samen met zijn vrouw het huis van de oudere dame schoonhouden. Dat gaat lang goed, tot de arbeidsinspecteur om de hoek komt kijken. Waar een wet bedoeld voor champignonkwekers toe kan leiden.
 
 

Nieuwsbrief zorg

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de sector zorg? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Capra Zorg.
 
 

Nieuwsbrief onderwijs

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de sector onderwijs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Capra Onderwijs.
 
 
Agenda  

Binnenkort

14 maart 2017: Masterclass Disfunctioneren in ambtenarenrecht Maastricht
16 maart 2017: Cursus Normalisering rechtspositie ambtenaren en de Wwz
20 maart 2017: Capra Zorgcongres ‘1 jaar Wkkgz’
11 april 2017: Cursus WIA en het eerste en tweede ziektejaar
18 mei 2017 : Masterclass Vertrekregelingen