Capra advocaten Is deze mail niet goed leesbaar? Klik dan hier
 
capra werkt in het publieke domein
 

Capra Concreet oktober 2018

In deze editie   Na jaren van procederen is eindelijk duidelijk dat een werkgever een transitievergoeding moet betalen bij een gedwongen vermindering van het aantal arbeidsuren. Bart Jeroen Boiten bespreekt het arrest en de voorwaarden. Ad Kerkhof behandelt de uitspraak van de kantonrechter die een scheldende docente wachtgeld toekent. De Hoge Raad heeft ook bepaald dat een sociaal plan met een vrijwilligers- en plaatsmakersregeling – onder voorwaarden – niet als RVU geldt. Sjoerd Richters besteedt aandacht aan dit arrest. Tot slot wijzen we u graag op onze nieuwe website over normalisering van het ambtenarenrecht.
 

Hoge Raad: Ook transitievergoeding bij gedwongen vermindering van arbeidsuren

Bart Jeroen Boiten Een leerkracht viel in 2013 uit door ziekte. De aanstelling wordt in 2015 in overeenstemming beëindigd. Vervolgens werd de leerkracht per direct opnieuw benoemd voor minder uren per week. Ondanks de onderlinge
overeenstemming ontstaat een geschil over het recht op een transitievergoeding. Bart Jeroen Boiten bespreekt het arrest van de Hoge Raad.
 
 

Capra Advocaten introduceert nieuwe website Normalisering Ambtenarenrecht

Op 1 januari 2020 treedt naar alle waarschijnlijkheid de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren in werking. De invoering van de Wnra heeft gevolgen voor uw organisatie. Capra Advocaten heeft veel ervaring met het ambtenarenrecht, het arbeidsrecht en met transities van organisaties. We kunnen u op praktische wijze bijstaan bij vraagstukken rondom de normalisering van de rechtspositie van ambtenaren. Wilt u weten wat we voor u en uw organisatie kunnen betekenen? Bezoek dan de website Normalisering Ambtenarenrecht. Hier ziet u hoe we u kunnen helpen bij de overgang naar het arbeidsrecht.
 

Re-integratie van zieke medewerkers: het blijft opletten geblazen!

Jacobien Frederix-Gianotten Onlangs zijn er twee uitspraken gepubliceerd waarin de werkgever werd veroordeeld om loon door te betalen aan zijn zieke medewerker. De praktijk leert dat ook andere werkgevers zo nu en dan worstelen met de re-integratie van zieke medewerkers.
Jacobien Frederix-Gianotten bespreekt de uitspraken en de lessen die uit de beide uitspraken kunnen worden geleerd.
 
 

Scheldende docente behoudt toch recht op bovenwettelijke uitkering

Kan ongewenst gedrag van een docente, leidend tot de conclusie van ongeschiktheid voor de functie, ook gevolgen hebben voor de aanspraak op wachtgeld? De werkgever in deze casus, een ROC, vond van wel. De kantonrechter deelde die visie van de werkgever niet. Ad Kerkhof bespreekt de uitspraak.
 
 

De Leerplichtwet en het Sociaal Medisch Advies

Esther van Gaal In Nederland geldt de Leerplichtwet. Er zijn uitzonderingen mogelijk op de verplichting om naar school te gaan. Deze variëeren van tijdelijk verlof wegens familieomstandigheden tot volledige vrijstelling vanwege bijvoorbeeld psychische gronden.
In het laatste geval is een Sociaal Medisch Advies (SMA) nodig. Esther van Gaal beschrijft waaraan het SMA moet voldoen en bespreekt een uitspraak van het Regionaal Tuchtcollege.
 
 

Digitaal besluiten verzenden. KEI-makkelijk, of toch niet?

Maartje Rutten In een tijdperk waarin nauwelijks nog brieven worden verstuurd en ook de post van de overheid steeds meer digitaal wordt ontvangen, komt de vraag op of dit eigenlijk wel kan. Een vraag die bij sommigen wellicht de wenkbrauwen doet fronsen.
Is deze vraag immers niet achterhaald? Zelfs in de rechtspraak lijkt het digitaal procederen de toekomst, of toch niet?
 
 

Hoge Raad: ‘Sociaal plan met vrijwilligers- en plaatsmakersregeling kwalificeert niet als RVU’

Sjoerd Richters Na ruim vijf jaar is de discussie definitief beslecht: de Hoge Raad kwalificeert een sociaal plan met een vrijwilligers- en plaatsmakersregeling – onder voorwaarden – niet als RVU. Sjoerd Richters bespreekt het arrest over de toetsing van een sociaal plan.
 
 
 
Capra Concreet wordt op de website geplaatst. Klik hier voor het archief.

Met vriendelijke groet,
Capra Advocaten
 
 

Volg Capra Advocaten

Linkedin Twitter
 
Uitgesproken  

Satudarah

Pieter Joost Schaap
In deze Uitgesproken bespreekt Pieter Joost Schaap het ontslag van een ambtenaar van het ministerie van Justitie en Veiligheid die tevens lid is van Satudarah.
 
 

Lustrumsymposium

1 november - Capra Advocaten - Lustrumsymposium - Vernieuwde arbeidsrelaties: illusie of werkelijkheid? prodentfabriek Amersfoort
 

Nieuwsbrief zorg

Capra Zorg
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de sector zorg? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Capra Zorg.
 
 

Nieuwsbrief onderwijs

Capra Zorg
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de sector onderwijs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Capra Onderwijs.
 
 
Agenda  

Binnenkort

15 november 2018: Kennisbijeenkomst Capra ’s-Gravenhage
11 december 2018: Cursus Actualiteiten en verdieping WIA

 
 
 
 
 
 
 






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*