Capra advocaten Is deze mail niet goed leesbaar? Klik dan hier
 
capra werkt in het publieke domein
 

Capra Concreet maart 2016

Deze maand   Veel informatie over de Wwz en wat betekent het afschaffen van de VAR-verklaring voor zzp'ers in de zorg? Hoe staat het met het aanpakken van misbruik van de Wob? Op 17 maart kunt u deelnemen aan Capra Select 'arbeidsrechtelijke actualiteiten in de zorg' bij het UMC Utrecht. Bekijk de agenda voor de nieuwe kennisbijeenkomsten en het cursusprogramma van de Capra Academie. De column is van Pieter Joost Schaap.
 

De ongeschikte schooldirecteur onder de Wwz

Marianne Boschman-Stoel  
Op 3 februari 2016 heeft het hof Arnhem-Leeuwarden één van de eerste uitspraken in hoger beroep gedaan over een ontbinding van een arbeidsovereenkomst na het inwerking treden van de Wwz. Het betrof het hoger beroep van een schooldirecteur in het primair onderwijs.
 
 

Capra Select: arbeidsrechtelijke actualiteiten in de zorg op 17 maart 2016

Cara Select  
Capra Advocaten organiseert op donderdagmiddag 17 maart 2016 bij het UMC Utrecht ‘Capra Select, arbeidsrechtelijke actualiteiten in de zorg’. U kunt deze middag deelnemen aan verschillende workshops over actuele arbeidsrechtelijke onderwerpen binnen de zorg.
 
 

Afschaffing VAR-verklaring leidt tot onrust zzp’ers in de zorg

Rianne Dreuning  
De afgelopen maanden stonden de zzp’ers in Nederland centraal. Koppen als “Inzet van zorg-zzp’ers ernstig in gevaar” en “Zzp'ers vrezen naheffing bij schijnconstructie” verschenen recent in het nieuws. Dit heeft te maken met de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties. Deze wet schaft de VAR-verklaring af en introduceert met ingang van 1 mei 2016 zogenaamde ‘modelovereenkomsten’.
 
 

Kennisbijeenkomsten

In maart en april organiseren wij op verschillende locaties weer kennisbijeenkomsten met thema's als flexibele arbeidsrelaties, de Wob en de Wbp en update (semi)overheid en arbeidsrecht. Op onze website leest u meer informatie over deze bijeenkomsten en kunt u zich inschrijven.
 
 

De Wet openbaarheid van bestuur

atou Tevette  
Misbruik van de Wet openbaarheid van bestuur (de Wob) is al sinds jaren aan de orde. De behandeling van het wetsvoorstel om de Wob te wijzigen, onder meer door de dwangsombepalingen voor Wob-verzoeken te schrappen, verloopt echter niet voorspoedig. De Tweede Kamer is verdeeld over dit wetsvoorstel. Het misbruik houdt echter aan.
 
 

Wwz-landschap verder ingekleurd

Gerdin Boelens  
Vrijwel elke week verschijnen nieuwe uitspraken waarin de Wwz door rechters wordt geïnterpreteerd, uitgelegd en toegepast. Twee aspecten uit deze uitspraken lichten wij voor u uit. Het gaat om de “open normen” van het ontslag op andere gronden en de billijke vergoeding.
 
 

Het laatste nieuws over normalisering ambtenarenrecht

Jan Blanken  
Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rond het wetsvoorstel normalisering, kunt u zich inschrijven op onze abonneeservice voor het Capra Dossier Normalisering Ambtenarenrecht. Wij sturen u dan automatisch de laatste updates per e-mail. Meld u hier eenvoudig aan.
 
 
Capra Concreet wordt op de website geplaatst. Klik hier voor het archief.

Met vriendelijke groet,
Capra Advocaten
 
 

Volg Capra Advocaten

Linkedin Twitter
 
Column  

Huwelijk

Pieter Joost Schaap
Ik vergelijk een arbeidsrelatie wel eens met een huwelijk. Een huwelijk houdt stand zolang beide echtelieden dat willen. Als één van hen niet meer met de ander verder wil, kan die ander wel zeggen dat het huwelijk nog steeds heel goed is en dat van scheiden dus geen sprake kan zijn, maar daarmee wordt de scheiding niet tegengehouden. Stel dat de echtgenoot die niet wil scheiden een rechter zou vinden die zou zeggen: “Ik vind dit huwelijk inderdaad nog veel te goed voor een scheiding en die spreek ik dan ook niet uit, en ik verplicht u om samen in één huis te blijven wonen”, wat zou daarvan het gevolg zijn?
 
 

Capra Academie cursusprogramma 2016

De Capra Academie biedt in 2016 weer een gevarieerd cursusprogramma aan.
 
 

Vacature

Capra Den Haag is op zoek naar een enthousiaste en stressbestendige juridisch secretaresse.
 
 
Agenda  

Binnenkort

3 maart: kennisbijeenkomst Wob en Wbp bij Capra Den Haag
3 maart: masterclass schikken in het ambtenarenontslagrecht in Zwolle
3 maart: kennisbijeenkomst flexibele arbeidsrelaties bij de overheid
10 maart: masterclass schikken in het ambtenarenontslagrecht in Groningen
17 maart: Capra Select arbeidsrechtelijke actualiteiten in de zorg bij het UMC Utrecht
14 april: Cursus WIA en het eerste en tweede ziektejaar
21 april Kennisbijeenkomst Update (semi)overheid en arbeidsrecht
 
 
De Capra app  
 
Capra App
Download hier de gratis app van Capra Advocaten.
App store Android store