Capra advocaten Is deze mail niet goed leesbaar? Klik dan hier
 
capra werkt in het publieke domein
 

Capra Concreet mei 2017

Deze maand   In deze Capra Concreet schrijven Mark van de Laar en Gerdin Boelens over de botsing tussen de Wkkgz en het arbeidsrecht. Marien Korevaar licht toe waarom een uitgebreid dossier over een werknemer nog niet betekent dat de rechter akkoord gaat met ongeschiktheidsontslag. Maartje Rutten bespreekt een zaak waarin een PGB-houder een ontslagvergoeding moest betalen. Integriteit hoort altijd op de agenda te staan van schoolbesturen. Hiervoor pleit Eliza Christiaansen. Marianne Boschman-Stoel behandelt opnieuw het overgangsrecht van de ketenregeling binnen de cao PO 2014-1015. In het najaar organiseert de Capra Academie verschillende masterclasses waarvoor u zich kunt inschrijven en we nodigen u van harte uit om nog voor de zomervakantie een van onze kennisbijeenkomsten bij te wonen.
 

Wkkgz versus arbeidsrecht: Botst goede zorg met goed werkgeverschap?

Zorginstellingen moeten niet alleen goede zorg verlenen aan de patiënt, maar zich ook tegenover de werknemers als goed werkgever opstellen. Het is de kunst deze plichten goed met elkaar in balans te brengen. Dat lukt in de praktijk niet altijd. Zo blijkt uit de uitspraak die Mark van de Laar en Gerdin Boelens bespreken.
 
 

Kantonrechter zeer kritisch over ongeschiktheidsontslag

Marien Korevaar Een werkgever bouwt een indrukwekkend dossier op over het functioneren van een medewerker. In een periode van vijf jaar wordt alles goed vastgelegd. En toch strandt de het ongeschiktheidsontslag bij de kantonrechter. Advocaat Marien Korevaar bespreekt de uitspraak en geeft tips.
 
 

Ook PGB-houder moet transitievergoeding betalen

Maartje Rutten In een uitspraak van het Hof Arnhem-Leeuwarden van 22 maart 2017 is een PGB-houder verplicht om bij de beëindiging van een arbeidsovereenkomst een transitievergoeding te betalen. Maartje Rutten beschrijft hoe het Hof tot dit oordeel kwam en vindt dat hier een taak is weggelegd voor de wetgever.
 
 

Kom naar een van onze kennisbijeenkomsten

Capra Advocaten organiseert de komende maanden enkele interessante kennisbijeenkomsten over verschillende onderwerpen. Op 1 juni bent u van harte welkom in Heerhugowaard voor de kennisbijeenkomst Actualiteiten arbeids- en ambtenarenrecht. Voor een kennisbijeenkomst over dit onderwerp kunt u op 15 juni terecht in Utrecht of op 4 juli in Maastricht. Op 8 juni besteden we in Zwolle aandacht aan wendbare overheidsorganisaties. Wilt u meer weten over Normalisering? Meld u dan aan voor de kennisbijeenkomst in Den Haag op 27 juni.
 
 

Gerechtshoven zijn duidelijk: overgangsrecht ketenregeling geldt voor cao PO 2014-2015

Marianne Boschman-Stoel Over het overgangsrecht van de ketenregeling en de cao PO 2014-2015 heeft Marianne Boschman-Stoel al verschillende keren geschreven. Nu beantwoorden de Gerechtshoven Arnhem-Leeuwarden en 's-Hertogenbosch de vraag of de overgangsregeling geldt. De eensluidende uitspraken laten weinig ruimte voor onduidelijkheid over.
 
 

Oproep aan schoolbesturen: zet integriteit op de agenda

Eliza Christiaansen Eliza Christiaansen schreef voor het vakblad Basisschoolmanagement een artikel over integriteit op school. In het artikel staan voorbeelden van niet-integer handelen en de gevolgen daarvan voor de school en de leraar. Ook beschrijft ze de risico's die scholen op dit vlak lopen. Eliza Christiaansen roept schoolbesturen op om integriteit op de agenda te zetten, ook als er nog niets speelt.
 
 
Capra Concreet wordt op de website geplaatst. Klik hier voor het archief.

Met vriendelijke groet,
Capra Advocaten
 
 

Volg Capra Advocaten

Linkedin Twitter
 

Leergang ambtenarenrecht

Leergang Verdieping ambtenarenrecht
De leergang Ambtenarenrecht biedt u een gedegen en actueel overzicht van het ambtenarenrecht. De leergang geeft inzicht in de meest voorkomende vraagstukken in het ambtenarenrecht. Aan het einde van deze leergang heeft u een praktisch houvast voor het nemen van rechtspositionele beslissingen maar vooral voor het verkrijgen van inzicht in de gevolgen van die beslissingen.
 
 

Nieuwsbrief zorg

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de sector zorg? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Capra Zorg.
 
 

Nieuwsbrief onderwijs

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de sector onderwijs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Capra Onderwijs.
 
 
Agenda  

Binnenkort

1 juni 2017: Kennisbijeenkomst Actualiteiten ambtenarenrecht in Heerhugowaard
8 juni 2017: Kennisbijeenkomst ‘Wendbaar werken bij de overheid’ in Zwolle
15 juni 2017: Kennisbijeenkomst ‘Actualiteiten’
27 juni 2017: Kennisbijeenkomst Normalisering Den Haag
4 juli 2017: Kennisbijeenkomst ‘Actualiteiten’
28 september 2017: Cursus Actualiteiten WIA
10 oktober 2017: Masterclass Normalisering rechtspositie ambtenaren en de Wwz
12 oktober 2017: Start Leergang ambtenarenrecht