Capra advocaten Is deze mail niet goed leesbaar? Klik dan hier
 
capra werkt in het publieke domein
 

Capra Concreet mei 2016

Deze maand   Een andere manier van werken, inkomenspolitiek via subsidieregels, nieuwe cao's voor het primair en voortgezet onderwijs en nieuws over de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Interessante masterclasses over vertrekregelingen en de Wob en de Wbp. Verder informatie over onze kennisbijeenkomsten en het cursusaanbod van de Capra Academie. De column is van Bart Jeroen Boiten.
 

Een andere manier van werken

Suzanne van Loon  
Het is een uitstervend ras, de ambtenaar die gedurende zijn hele werkzame leven bij slechts één en dezelfde overheidsinstelling werkt. Het is ook een uitstervend ras, de ambtenaar die jarenlang één en dezelfde functie vervult. Organisaties hebben in toenemende mate behoefte aan arbeidskrachten die flexibel inzetbaar zijn op opgaven en projecten, zowel in kwalitatief als in kwantitatief opzicht.
 
 

Kennisbijeenkomsten

In mei en juni organiseren wij op verschillende locaties kennisbijeenkomsten over uiteenlopende thema's. Op de agenda staan bijeenkomsten over actualiteiten arbeidsrecht en ambtenarenrecht, de Wob en de Wbp. Voor de sector onderwijs is er een kennisbijeenkomst 'van VAR naar wet DBA'. Op onze website leest u meer informatie over deze bijeenkomsten en kunt u zich inschrijven.
 
 

Inkomenspolitiek via subsidieregels mag niet

Vincent van Cruijningen  
Op 4 mei 2016 haalde de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor de tweede keer een streep door een gemeentelijke verordening die tot doel had grenzen te stellen aan de maximale beloning die een gesubsidieerde instelling betaalt aan zijn medewerkers.
 
 

Masterclass Vertrekregelingen

Dinsdag 28 juni 2016 behandelen Jan Blanken en Jacobien Frederix-Gianotten de ins en outs van het treffen van een ontslagregeling bij de overheid. Na het volgen van de masterclass bent u goed voorbereid voor het geval dat in uw organisatie een ontslagregeling getroffen moet worden.
 
 

Nieuwe cao’s voor de sector PO en VO?

Ad Kerkhof  
In de onderwijswereld en dan met name in de sectoren PO en VO is langdurig overleg gepleegd over een nieuwe cao. De cao-PO was op 30 juni 2015 geëxpireerd en de cao-VO liep op 1 augustus 2015 af. In april is nu voor beide sectoren een onderhandelingsakkoord bereikt.
 
 

Masterclass Wob en Wbp

Een praktijkgerichte en interactieve masterclass voor overheidsmedewerkers met ervaring met openbaarheid van overheidsinformatie en privacybescherming. De meest recente ontwikkelingen op beide terreinen komen aan de orde. In het najaar van 2016 kunt u deze masterclass volgen.
 
 

De Wkkgz, het BIG-register, € 33.500,- boete, Veilig Incident Melden en meer

Tom Koomen  
Op 1 januari 2016 is de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (‘Wkkgz’) in werking getreden. De Wkkgz is bedoeld om de kwaliteit van de zorg en de positie van cliënten in de zorg te versterken door regels te stellen voor een ‘effectieve en laagdrempelige opvang en afhandeling van klachten’. Maar wordt dat bereikt?
 
 
Capra Concreet wordt op de website geplaatst. Klik hier voor het archief.

Met vriendelijke groet,
Capra Advocaten
 
 

Volg Capra Advocaten

Linkedin Twitter
 
Column  

U maakt toch geen reclame?

Bart Jeroen Boiten
Nog tot 1989 was het de advocatuur verboden om reclame te maken. Dat verbod dateert al uit de tijd van Napoleon. De gedragsregels voor de advocatuur luidden sinds 1968: De advocaat behoort de opdracht van de cliënt af te wachten en noch direct, noch indirect zijn diensten aan te bieden en Het maken van reclame, in welke vorm ook, is ontoelaatbaar en Het is de advocaat verboden mede te werken aan of toe te stemmen in enige publiciteit waarin de aandacht wordt gevestigd op zijn optreden als advocaat. Deze regels zijn in 1989 geschrapt en het maken van reclame en het zoeken van de publiciteit is sindsdien vrij. Dat hebben we in bijvoorbeeld het Strafrecht ook geweten!
 
 

 

Capra Dossier Normalisering Ambtenarenrecht
Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rond het wetsvoorstel normalisering, kunt u zich inschrijven op onze abonneeservice voor het Capra Dossier Normalisering Ambtenarenrecht. Wij sturen u dan automatisch de laatste updates per e-mail. Meld u hier eenvoudig aan.
 
 

Capra Academie cursusprogramma

Volg een cursus bij de Capra Academie. Bekijk hier het uitgebreide cursusaanbod.
 
 
Agenda  

Binnenkort

26 mei: Kennisbijeenkomst Actualiteiten ambtenarenrecht, Wob en Wbp Hoekse Waard
2 juni: Kennisbijeenkomst Actualiteiten ambtenarenrecht in Den Bosch
2 juni: Kennisbijeenkomst Actualiteiten ambtenarenrecht, Wob en Wbp regio Leiden
7 juni: Kennisbijeenkomst voor sector onderwijs: Van VAR naar DBA
21 juni: Kennisbijeenkomst Actualiteiten arbeidsrecht en ambtenarenrecht voor de dagelijkse praktijk in Utrecht
28 juni Masterclass Vertrekregelingen
6 september Cursus WIA en het eerste en tweede ziektejaar
20 september CKC-jaarcongres HRM in de zorg