Capra advocaten Is deze mail niet goed leesbaar? Klik dan hier
 
capra werkt in het publieke domein
 

Capra Concreet juli 2016

Deze maand   tekst
 

Vereenvoudiging Participatiewet en de Wet banenafspraak

Maartje Rutten  
Eind april 2016 liet Staatssecretaris Klijnsma van SZW de Kamer in een brief weten dat de Participatiewet en de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten worden vereenvoudigd. Het voornemen bestaat om de herbezettingsvoorwaarde op te schorten. Maar wat houdt deze voorwaarde in?
 
 

Kennisbijeenkomsten

Op 7 juli 2016 organiseert Capra Den Haag een kennisbijeenkomst over social media op de werkvloer. Na de zomerperiode organiseren wij weer nieuwe kennisbijeenkomsten. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.
 
 

CKC-congres HRM in de zorg 2016

Capra Advocaten is op 20 september 2016 aanwezig op het CKC-jaarcongres HRM in de zorg. Maartje Rutten en Gerdin Boelens van Capra verzorgen tijdens dit congres een workshop over normen en waarden in de zorg.
 
 

Wel of geen voorwaardelijke ontbinding onder de WWZ?

Gerdin Boelens  
Voor de inwerkingtreding van de WWZ was het staande praktijk dat een ontslag op staande voet werd gevolgd door een verzoek tot ontbinding “voor zover vereist”. Onder de WWZ staat die praktijk – mild uitgedrukt – ter discussie. Rechters en rechtsgeleerden zijn verdeeld over de vraag of, en zo ja, onder welke voorwaarden de ontbinding voor zover vereist nog mogelijk is. Ondertussen moet de praktijk ondanks die onduidelijke situatie verder.
 
 

Vernieuwde webpagina voor sector onderwijs

Vernieuwde webpagina voor sector onderwijs  
Capra Advocaten is zeer actief binnen de sector onderwijs. We adviseren cliënten over uiteenlopende vraagstukken op het brede terrein van arbeidsverhoudingen binnen het onderwijs. Om de sector onderwijs nog beter van dienst te zijn, hebben wij de webpagina voor deze sector vernieuwd. Nieuwsgierig?
 
 

Kennistafel over zelfsturende teams

Capra Kennistafel  
Op 15 juni 2016 vond in de vestiging van Capra Advocaten te 's-Hertogenbosch een Capra kennistafel plaats. Dit keer met het thema: 'zelfsturende teams'.
 
 
Capra Concreet wordt op de website geplaatst. Klik hier voor het archief.

Met vriendelijke groet,
Capra Advocaten
 
 

Volg Capra Advocaten

Linkedin Twitter
 
Column  

Buitengriffier

Joost Schaap
De rechtbank Rotterdam heeft geweigerd een buitengriffier aan te nemen, omdat zij, daartoe genoodzaakt door haar geloofsovertuiging, een hoofddoek droeg. Een buitengriffier is een rechtenstudent die tegen een vergoeding als oproepgriffier wordt ingezet en daardoor niet alleen wat kan bijverdienen, maar ook alvast wat nuttige ervaring kan opdoen.
 
 

Swim to Fight Cancer Haarlem

Swim to fight cancer
In september 2015 zwom Mark van de Laar al mee in een team van Capra Advocaten voor Swim to Fight Cancer. Ook dit jaar zwemt hij weer mee. Wil je Mark van de Laar ook sponsoren?
 
 

Afscheid Ineke van den Boogaart

Ineke van den Bogaart-Gerrits
Deze maand hebben wij afscheid genomen van Ineke van den Boogaart, secretaresse op onze vestiging in ’s‑Hertogenbosch. Zij gaat nu echt genieten van haar welverdiende pensioen.
 
Agenda  

Binnenkort

5 juli: Masterclass Vertrekregelingen
7 juli: kennisbijeenkomst Den Haag social media op de werkvloer
6 september: Cursus WIA en het eerste en tweede ziektejaar
20 september: CKC-jaarcongres HRM in de zorg