Capra advocaten Is deze mail niet goed leesbaar? Klik dan hier
 
capra werkt in het publieke domein
 

Capra Concreet januari 2016

Deze maand   Publicaties over de transitievergoeding, winterweer en de zorgplicht van werkgevers, de no-riskpolis in de Ziektewet, de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd en de enquêteprocedure in de zorgsector. Informatie over het programma van Capra Select ‘arbeidsrechtelijke actualiteiten in de zorg’ op 17 maart bij het UMC Utrecht. Bekijk de agenda voor de nieuwe kennisbijeenkomsten en het cursusprogramma voor 2016 van de Capra Academie. Capra Den Haag heeft een vacature voor een secretaresse. De column is van Marc Schoonhoven.
 

Uitzonderingen op de transitievergoeding: twee onderwijsgeschillen

Eliza Christiaansen  
De transitievergoeding bij ontslag van werknemers in het bijzonder onderwijs houdt de gemoederen bezig. Recent hebben kantonrechters enige opheldering gegeven over de grenzen van de aanspraak op de transitievergoeding.
 
 

Capra Select: arbeidsrechtelijke actualiteiten in de zorg op 17 maart 2016

Cara Select  
Capra Advocaten organiseert op donderdagmiddag 17 maart 2016 bij het UMC Utrecht ‘Capra Select, arbeidsrechtelijke actualiteiten in de zorg’. U kunt deze middag deelnemen aan verschillende workshops over actuele arbeidsrechtelijke onderwerpen binnen de zorg.
 
 

Noord-Nederland in de greep van sneeuw en ijzel- werkgevers denk om uw zorgplicht!

Gerdin Boelens  
Begin januari hield winterweer Noord-Nederland in de greep. Sneeuw en ijzel maakten wegen onbegaanbaar. Hebben werkgevers dan een extra zorgplicht?
 
 

Netwerkbijeenkomst wordt kennisbijeenkomst

Ook in het nieuwe jaar houden wij u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen uw sector. Het delen van kennis met cliënten is voor de advocaten van Capra vanzelfsprekend. De vertrouwde netwerkbijeenkomst blijft bestaan, maar krijgt een nieuwe naam: kennisbijeenkomst. In 2016 bent u van harte welkom op deze kennisbijeenkomsten die op onze vestigingen of bij u in de regio worden verzorgd. Via onze website en mailings informeren wij u over de geplande bijeenkomsten.
 
 

De no-riskpolis; een korte bespiegeling van een stukje Ziektewet

Paula Berends-Schellens  
De inhoud van artikel 29b Ziektewet (ZW) wordt, samengevat, wel aangeduid als de no-riskpolis. Deze bewoordingen klinken geruststellend. Het doel van de bepaling komt daarmee overeen. De voorziening moet de werkgever namelijk over de streep trekken om een (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte medewerker in dienst te nemen of te houden. De vraag is natuurlijk of dat in de praktijk ook zo werkt.
 
 

Capra Academie cursusprogramma 2016

De Capra Academie biedt in 2016 weer een gevarieerd cursusprogramma aan.
 
 

De Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd: minder bescherming voor AOW’ers

Jacobien Frederix-Gianotten  
Op 1 januari 2016 is de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd in werking getreden. Doelstelling van deze wet is om belemmeringen voor het in dienst houden of in dienst nemen van AOW-gerechtigden weg te nemen. De gedachte is dat door de wet uiteindelijk meer AOW’ers kunnen (blijven) werken.
 
 

De enquêteprocedure in de zorgsector

Mark van de Laar  
Op 2 november 2015 heeft de Ondernemingskamer te Amsterdam uitspraak gedaan in de zogenaamde ‘Meavita-zaak’. Het ging om een enquêteprocedure. Wat houdt een enquêteprocedure precies in en wat is het belang van deze uitspraak?
 
 

Het laatste nieuws over normalisering ambtenarenrecht

Jan Blanken  
Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rond het wetsvoorstel normalisering, kunt u zich inschrijven op onze abonneeservice voor het Capra Dossier Normalisering Ambtenarenrecht. Wij sturen u dan automatisch de laatste updates per e-mail. Meld u hier eenvoudig aan.
 
 
Capra Concreet wordt op de website geplaatst. Klik hier voor het archief.

Met vriendelijke groet,
Capra Advocaten
 
 

Volg Capra Advocaten

Linkedin Twitter
 
Column  

The times ... they are a-changin’

Marc Schoonhoven
Het was in 1964 dat Bob Dylan The times ... they are a-changin’ uitbracht. Hoe helder zag hij het toen, hoe waar is het nu nog steeds. De tijden veranderen. Ook voor de advocatuur. De cliënt verandert, de vraag verandert en de dienstverlening verandert mee. Althans, dient mee te veranderen. De oorzaken? De snelheid van de samenleving waarin wij momenteel leven, de beschikbaarheid van informatie, de elkaar steeds sneller opvolgende wijzigingen in wet- en regelgeving, de veranderende arbeidsverhoudingen en het denken erover. En in het verlengde daarvan een overheid die met man en macht probeert zich aan te passen aan die 'turbo-maatschappij'. Met wisselend succes, denk ik te mogen zeggen.
 
 

Vacature

Capra Den Haag is op zoek naar een enthousiaste en stressbestendige juridisch secretaresse.
 
 

Capra Advocaten en BMC Implementatie onderzoeken samenwerking

Capra Advocaten en BMC Implementatie kunnen elkaars expertise goed aanvullen. Daarom hebben wij besloten de komende periode te onderzoeken of en hoe wij kunnen gaan samenwerken.
 
 

De Capra Kennistafel

Naast kennisbijeenkomsten organiseert Capra kennistafels. Aan een kennistafel bieden wij een klein gezelschap de ruimte om met elkaar en met de advocaten van Capra over een actueel onderwerp te discussiëren.
 
 

Afscheid Inge Palm

Inge Palm
Op 10 december 2015 hebben wij afscheid genomen van Inge Palm. Inge heeft ruim 11 jaar als secretaresse op onze vestiging in ’s‑Hertogenbosch gewerkt. Zij gaat nu genieten van een welverdiend pensioen.
 
Agenda  

Binnenkort

4 februari: kennisbijeenkomst actualiteiten ambtenarenrecht in Zwolle
25 februari: kennisbijeenkomst Wob bij Capra Maastricht
3 maart: kennisbijeenkomst Wob en Wbp bij Capra Den Haag
3 maart: masterclass schikken in het ambtenarenontslagrecht in Zwolle
3 maart: kennisbijeenkomst flexibele arbeidsrelaties bij de overheid
10 maart: masterclass schikken in het ambtenarenontslagrecht in Groningen
17 maart: Capra Select arbeidsrechtelijke actualiteiten in de zorg bij het UMC Utrecht