Capra advocaten Is deze mail niet goed leesbaar? Klik dan hier
 
capra werkt in het publieke domein
 

Capra Concreet april 2015

Deze maand   Artikelen over uiteenlopende onderwerpen: de GR-scan voor de gewijzigde Wet gemeenschappelijke regelingen, wachtgeldgegevens en de Wob, actualiteiten WNT in de zorgsector en doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd. Wat zijn de gevolgen van de WWZ voor het bijzonder onderwijs en wat houdt de Wet flexibel werken in? De column is van Jos de Roover: wacht uw organisatie tot de quotumheffing wordt geïnd? Ook kunt u het programma van de komende netwerkbijeenkomsten en de Capra Academie bekijken en inschrijven.
 

GR-scan

GR-scan  
De Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr) is gewijzigd per 1 januari 2015. In vrijwel alle gevallen geldt dat de tekst van de nu geldende gemeenschappelijke regelingen zal moeten worden aangepast aan de gewijzigde Wgr. De wetgever heeft bepaald dat dit vóór 1 januari 2016 gerealiseerd dient te zijn. Capra kan u daarbij helpen met de GR-scan.
 
 

Wachtgeldgegevens en de Wob

Vincent van Cruijningen  
Op 25 maart 2015 heeft de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een reeks uitspraken gedaan over de openbaarmaking van wachtgeldgegevens van individuele oud-wethouders. Die uitspraken laten zien dat de afdeling het privacybelang van de gewezen publieke functionarissen (h)erkent en in voorkomend geval zwaarder vindt wegen dan het belang van openbaarheid van de desbetreffende overheidsinformatie.
 
 

Netwerkbijeenkomsten

De komende periode organiseren we weer verschillende interessante netwerkbijeenkomsten over de thema’s: flexibele arbeidsrelaties, WWZ en bestuurlijke samenwerking. In juni organiseert Capra Maastricht een lunchbijeenkomst waaraan enkele zorginstellingen deel zullen nemen. Het thema is grensoverschrijdend werken in de zorg.
 
 

Actualiteiten WNT in de zorgsector

Mark van de Laar  
De WNT stelt beperkingen aan de salarissen van topfunctionarissen in de publieke en semipublieke sector. Bovendien verplicht deze wet om bepaalde gegevens over salarissen en vergoedingen openbaar te maken. Over de WNT heeft Capra al veel gepubliceerd. Deze bijdrage gaat in het bijzonder over de WNT in de zorgsector.
 
 

Doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd

Esther van Gaal  
De beroepsbevolking vergrijst. In de toekomst zal daardoor een tekort aan arbeidskrachten ontstaan. Om dit probleem op te vangen en de kosten voor de AOW beheersbaar te houden, wordt stap voor stap de wettelijke pensioenleeftijd verhoogd. Reden om eens stil te staan bij de vraag op welke wijze een arbeidsovereenkomst respectievelijk aanstelling eindigt dan wel wordt voortgezet bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.
 
 

Uitreiking Capra scriptieprijs 2014

Op 11 maart 2015 is de Jo Maes / Capra scriptieprijs 2014 uitgereikt. De scriptieprijs 2014, waaraan een bedrag van € 1.000,00 is verbonden, is uitgereikt aan mevrouw mr. S.L.I. van Eijs. De scriptie is getiteld “De bestuurlijke lus”.
 
 

Vervanging in het primair onderwijs en de WWZ

Ad Kerkhof  
Dat per 1 januari 2015 het eerste deel van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking is getreden, zal u niet zijn ontgaan. Op 1 juli 2015 treedt het tweede deel van de WWZ in werking. Ook voor het bijzonder onderwijs heeft de inwerkingtreding van de WWZ gevolgen, omdat de bepalingen van het Burgerlijke Wetboek (BW) die als gevolg van de WWZ wijzigen, rechtstreeks doorwerken in de arbeidscontracten in het bijzonder onderwijs. In dit artikel besteed ik aandacht aan de invloed van de WWZ op de wijze waarop de vervanging in het bijzonder primair onderwijs vorm heeft gekregen.
 
 

Kan het nog flexibeler?

Eliza Christiaansen  
Met de Wet flexibel werken wordt de Wet aanpassing arbeidsduur gewijzigd. In deze wet is het recht verankerd om bij de werkgever arbeidsduurvermindering of -vermeerdering te verzoeken. De ‘Wet flexibel werken’ klinkt erg ambitieus. Je zou dan ook verwachten dat er een sterke invloed van uitgaat, maar die verwachting zal ik direct indammen. Toch is het van belang kennis van deze wet te nemen, ook voor werkgevers in de publieke sector.
 
 
Capra Concreet wordt op de website geplaatst. Klik hier voor het archief.

Met vriendelijke groet,
Capra Advocaten
 
 

Volg Capra Advocaten

Linkedin Twitter
 
Column  

Wacht uw organisatie tot de quotumheffing wordt geïnd?

Jos de Roover
De overheid wil het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking stimuleren. Aanvankelijk bestond daarvoor het plan om iedere werkgever (zowel bij de overheid als in de marktsector) met 25 of meer werknemers te verplichten om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Tegen een verplicht quotum per werkgever rees veel verzet.
 
 

Terugblik bijeenkomst flexibele arbeidsrelaties in de zorg

Op 26 maart jl. organiseerde de vestiging van Capra in Den Haag een kennisbijeenkomst over Flexibele arbeidsrelaties in de zorg. Tijdens deze bijeenkomst lag de nadruk op de ontwikkelingen binnen de academische en perifere ziekenhuizen. Een terugblik.
 
 
Agenda  

Binnenkort

2 en 3 juni: Capra is aanwezig op het VNG-jaarcongres
4 juni: Bijeenkomst "Flexibele arbeidsrelaties" in Museum Speelklok in Utrecht
23 juni: netwerkbijeenkomst "Bestuurlijke samenwerking in het middelpunt" bij Capra Maastricht
25 juni: Netwerkbijeenkomst Capra Den Haag WWZ
 
 
Capra Academie  

Cursusprogramma 2015

Bekijk het cursusprogramma van de Capra Academie op onze website.
 
 
Film  

Capra werkt in het publieke domein

Capra werkt in het publieke domein
 
 
De Capra app  
 
Capra App
Download hier de gratis app van Capra Advocaten.
App store Android store