Capra Dossier

Normalisering Ambtenarenrecht

Capra dossiers

Laatste ontwikkelingen rond Wetsvoorstel normalisering rechtspositie ambtenaren

Morgen, 8 november is het zover. Dan stemt de Eerste Kamer over het wetsvoorstel normalisering rechtspositie ambtenaren. Wij informeren u over de laatste ontwikkelingen.
Morgen, 8 november,  is het zover. Dan stemt de Eerste Kamer over het wetsvoorstel normalisering rechtspositie ambtenaren. De stemming staat gepland om half 2.

Er zijn ontwikkelingen geweest waarover we u graag nog informeren.
 
Op donderdag 3 november 2016 diende een door de Samenwerkende Centrales Overheidspersoneel (SCO) aangespannen kort geding. In dit kort geding eisten de SCO een open en reëel overleg met de minister over de inhoud van het wetsvoorstel  normalisering rechtspositie ambtenaren. De rechter doet op 17 november 2016 uitspraak. Meer over de inhoud van het kort geding kunt u lezen in bijgaand artikel in Trouw waarin ook Gerdin Boelens van Capra Advocaten aan het woord komt.
 
Op vrijdag 4 november 2016 heeft minister Plasterk een brief gezonden aan de Eerste Kamer waarin hij de vragen beantwoordt die tijdens de plenaire behandeling van het wetsvoorstel zijn gesteld. Deze brief kunt u hier lezen.
 
Top